Fyra bra bloggar om grafisk design

Att blogga är en populär syssla idag, där vissa arbetar med det på en mer professionell nivå än andra. Att skriva en blogg kan fungera som dagboksskrivande, men för att locka till sig läsare behöver kvaliteten och standarden på inläggen och innehållet samt bilderna och den grafiska designen vara hög. Det kan också vara en bra idé att ha klart för sig vad bloggen ska handla om – till exempel musik, film, inredning, mode eller livsstil. Att nischa sig blir allt viktigare för att på så sätt kunna sticka ut ur mängden. Tycker du om grafisk design? Vill du kanske lära dig mer om det eller bara inspireras? Läs vidare för att se vilka bloggar du kan hålla koll på.

Numera finns det många snygga och välgjorda bloggar att inspireras av, men bloggar och webbsidor som handlar om grafisk design är inte fullt lika vanliga idag. Dock går det absolut att hitta bra sådana exempel. Fyra sådan är Onextrapixel, Creative Nerds, Specky Boy Web Design Magazine och First Design Studio. Förutom att dessa sidor är välgjorda handlar de om grafisk design på olika sätt. Det kan handla om tips och inspiration, rådande och kommande trender inom området, handledningar, nyheter och information om olika former av grafisk design (till exempel broschyr- och förpackningsdesign, illustration med mera.) På den här sidan kan du läsa mer om dessa fyra webbsidor och sedan klicka in dig på dem för att se om de faller dig i smaken.

Onextrapixel och Creative Nerds

Låt oss börja med bloggen Onextrapixel. Det är ett online-magasin som främst vänder sig till webbdesigners och webbutvecklare. Den här sajten, som har sin bas i Singapore, väljer ett brett perspektiv på grafisk design och innehåll. Här kan du till exempel läsa om nyheter och trender inom området, få tillgång till tips om användbara verktyg inom grafisk design samt få ett gäng tips och inspiration inom området. Texterna och artiklarna är skrivna av en variation av personer som på olika sätt är kunniga inom grafisk design. Layouten och designen på sidan är i enklaste laget, men texterna är inspirerande och håller god kvalitet, vilket gör det värt att spana in den här bloggen för såväl nybörjare som erfarna designers.

Creative Nerds är en annan sajt som på vissa sätt liknar Onextrapixel. Den här sajten är till för alla som tycker om och vill utvecklas inom det breda området grafisk design. Även på den här bloggen hittar du ett brett utbud av innehåll, så som artiklar inom området, nyheter, en sektion med inspiration och en freebie-sektion, där du får en snabbgenomgång av till exempel olika verktyg i program för grafisk design med mera. En av de bättre delarna av den här sajten är dock deras sektion med handledningar. Där får du tillgång till handledningar inom några av de vanligaste design- och redigeringsprogrammen, nämligen Photoshop och Illustrator. Sektionen innehåller såväl korta tips och tricks som lite längre guider inom området.

Specky Boy Design Magazine och First Design Studio

Låt oss nu gå vidare till två andra bloggar om grafisk design att spana in. Den första är Specky Boy Design Magazine. Även den här sajten liknar de två tidigare vad gäller innehåll, och den är väldigt enkelt designad. Artiklar, nyheter, tips och inspiration står i centrum på bloggen. Några exempel på texter är vilka sajter för gratisbilder som är bäst på nätet, gratisikoner att ladda ner från nätet, texter och tips om att frilansa inom grafisk design och texter om olika typer av grafisk design, så som mobildesign, logotypdesign och webbdesign. Det här är en sajt med bredd och där det finns något intressant att läsa om för de allra flesta, inom området grafisk design såklart.

Sist men inte minst har vi studion och bloggen First Design Studio. Det här är den enda av dessa bloggar som skrivs på svenska, vilket är en fördel för många i Sverige. Sajten drivs av en designstudio som erbjuder sina tjänster, och fungerar därför både som en portfolio och en sajt för inspiration till andra grafiska designers. Här kan du få inspiration i form av produkter som studion har skapat, men fokusera främst på deras bloggsektion. Där blandas texter på engelska med texter på svenska, och fokus ligger på nyheter och trender inom området grafisk design. En bra sajt för dig som helt enkelt vill hålla dig uppdaterad om vad som händer inom det breda området grafisk design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *